Erektil disfonksiyon olarak da adlandırılan erken sertleşme sorunu vaktinden önce penisin sertleşerek cinsel ilişki için gerektiği kadar sertliğini koruyamaması ya da sertliğini kaybetmesi olarak açıklanabilir. Ancak bu durumun erken sertleşme problemi olarak tanımlanabilmesi için sık sık yaşanması gerekir. Erkeklerin birçoğu ara sıra bu tür sertleşme sorunu yaşar. Ancak bazıları düzenli olarak bununla karşı karşıya kalır. Sık yaşandığı sürece bir problemin varlığından bahsedilebilir.

Erken sertleşmeyle ilgili doğru istatistik bulmak ne yazık ki oldukça zordur. Çünkü çoğu zaman erkekler bu durumu kimseyle paylaşmaz ve kendi kendine sorunun üstesinden gelmeye çalışır.

Erektil disfonksiyon yaşayan erkeklerin sayısı yaşlarıyla orantılı olarak artış göstermektedir. Ancak yine de yaşlanmanın normal bir süreci olarak kabul edilmez. Çünkü erken sertleşme vakalarının tamamına yakını başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

Erken Sertleşme Neden Olur?
Erken sertleşmeye hastalık, ilaç, yaralanma ve psikolojik sorunlar gibi birçok durumlar neden olabilir. Bunların en yaygın olanlarını ise şu şekilde sıralayabiliriz:

Dolaşım Sorunları; Erken sertleşmenin en dikkat çeken nedenlerinden biridir. Sertleşebilmesi için penisin kanla dolması gerekir. Ancak diyabet, yüksek tansiyon, kolesterol, pıhtı gibi sorunlar bu sürecin bozulmasına ve kan dolaşımının engellenmesine neden olabilir.

Peyronie Hastalığı; Bu hastalık, kan akışını engelleyerek penisteki liflerin ve plakların görünmesine neden olur.

Kanser; Kanser nedeniyle sertleşme için gerekli olan sinirler ve arterler olması gerektiği gibi çalışmayabilir.

Cerrahi Süreçler; Özellikle Pelvise cerrahi ve prostat ameliyatı sertleşmeye yardımcı olan sinirlere ve arterlere zarar verebilir.

Omurilik veya Pelvik Yaralanmaları; Ereksiyonu uyaran sinirler, bu tür omurilik veya pelvik yaralanma nedeniyle zarar görebilir.

Hormonsal Bozukluklar; Testosteron eksikliği, testis yetersizliği, hipofiz bezi problemleri gibi hormonsal bozukluklar nedeniyle erken sertleşme yaşanabilir.

Depresyon; Depresyon yaygın olarak erken sertleşmeye neden olmaktadır. Psikiyatrik bir sorun olmasına rağmen etkileri genellikle fizikseldir.

Alkol Bağımlılığı; Alkol bağımlılarında alkol kullanmadıkları zaman bile erken sertleşme problemi sıklıkla görülmektedir.

Sigara Bağımlılığı; Sigara tüketimi kan damarlarının daralmasına neden olduğu için penise giden kan akışını azalır. Bu da erken sertleşmeye neden olur.

Performans Kaygısı; Erkeklerin birçoğu cinsel ilişki esnasında gösterdikleri performansla ilgili endişe duyar. Böyle anlarda erken sertleşme sorunu yaşanır. Bu durum çok sık gerçekleşirse bir döngüye dönüşmesi kaçınılmazdır.

Kullanılan İlaçlar ya da Maddeler; Alkol, antikanser ilaçlar, antidepresanlar (örneğin, sitalopram, paroksetin, sertralin, amitriptilin), kokain, eroin, esrar, östrojenler, opioidler, diüretikler (örneğin, spironolakton, chlorthalidone), antianksiyete ilaçlar ve yatıştırıcı maddeler (örneğin, diazepam) gibi ilaçlar ve maddeler sık kullanıldıkları zaman genellikle erken sertleşmeye neden olmaktadır.

Erken Sertleşme Tedavisi
Erken sertleşme sorununu sıklıkla yaşayan kişinin uzman bir hekime başvurması hayatın kalitesi adına oldukça önemlidir. Bu tür durumlarda şu tür işlemler gerçekleşir:

Kişinin hem genel hem de cinsel yaşamıyla ilgili ayrıntılı bir şekilde bilgi alınır.
Erken sertleşmenin sıklığıyla ve başlangıç dönemiyle ilgili sorulara cevap istenir.
Fiziksel olarak kişi belirli testlere sokulur.
Bütün bunların ardından kişiye en uygun yöntem seçilir.
Kaliteli bir yaşam için gerekli olan sağlıklı cinsellik, erken sertleşme gibi sorunlar nedeniyle yaşanamamaktadır. Bu noktada unutulmaması gereken şey ise, bu tür sorunların tedavi edilebildiğidir. https://sertlesmebozuklugu.com olarak hayatınızda rahat ve keyifli zamanlar yaşamanız için size en doğru tedavileri sunuyoruz.